Assalamualaikum…….


cuti2 ni mesti kawan2 banyak program kat rumah……..


hhhmmm kita kat sini duk rumah je………..


rutin dia….bangkit pagi,pi ikut ummu jogging,balik makan breakfast,tunggu giliran main laptop @ buat skit homework yang menggunung,pastu tidur malam………….itu rutin cuti sekolah ni………..


tapi kat sini kami ni nak share skit programme tv………..


first kami suka tgk CSI:NY………….time dia x pasti sbb bukan tiap2 hari………tapi yg pasti setiap hari Rabu pukul 5 p.m -> 6 p.m


tiap2 pagi pukul 10 pagi kami tgk cerita ‘Air Crash Investigation’………..


kami ni tak main dah cerita Korea………..mungkin sbb lama x tgk………pastu bila tgk rasa meluat…………sbb cerita x logik……….



time ‘Air Crash Investigation’ ni start……….pukul 10 a.m -> 11 a.m  @  2 p.m -> 3 p.m  @  7 p.m -> 8 p.m……….rancangan ni setiap hari kot……sbb tiap2 hari ada……….rancangan ni ada dekat National Geographic Channel saluran 553


sapa xtgk rugi……….banyak masalah yg menyebabkan kapal terbang terhempas………….rancangan ni dia siar balik berdasarkan saksi dan ‘black box’


tapi siapa yg pernah naik kapal terbang………dia akan lebih menghayati cerita ni……….x pernah pun x pa………..


kadang2 kami yg tgk cerita ni……….terfikir2 plak pasal apa time aku naik dulu x dak pun masalah dkt kapal terbang yg aku naik tu………….best gak kalau masuk tv kan??????


WASALAM

Advertisements